Reynears Projectprijs 2011 - Villa Rotonda

Het publiek heeft Villa Rotonda in Goirle gekozen als winnaar van de publieksprijs van de Reynaers Projectprijs 2011. Dit woonhuis, een ontwerp van Pieter en Thomas Bedaux, gerealiseerd door Aluminiumbouw D’n Boeij, kreeg de hoogste waardering van het publiek: een 9,8.

Pieter en Thomas Bedaux van architectenbureau Bedaux de Brouwer BV uit Goirle ontwierpen dit woonhuis dat eigentijds traditionalisme en een ambachtelijk modernisme combineert. Vanaf de straat doet het huis zich voor als traditioneel en gesloten, vanuit de tuin toont het zich open en modern. De elektrisch bedienbare Reynaers schuifpuien en ramen die aluminiumbou toepaste, zijn onderdeel van een indrukwekkende hoeveelheid domotica in dit huis, die het met de architectuur zelf gepaard gaande comfortniveau verder vergroot.

Juryrapport
De jury omschreef het project als volgt: ‘’ De villa Rotonda volgt het kavel en (de beperkingen van) bestemmingsplan en welstand om er heel sterk uit te komen met een bijzondere lay-out en zeer krachtige vormen, zichtlijnen en detaillering. Een knappe exercitie met als resultaat een pand dat jaloersmakende kwaliteiten heeft in de zin van wooncomfort, bijzondere ruimten en daglichttoetreding.’’

Aluminiumbouw d'n Boeij
De Louwstraat 22
5374 CG Schaijk