Villa Gasthuiskwartier - Den Bosch

In het centrum van ’s-Hertogenbosch is een stadsvilla gebouwd aan de kade van de Binnendieze naast de oude toegangspoort tot het Gasthuiskwartier.

De woning ligt ingebed in de context van een waterloop door de dichte binnenstad en is verweven met archeologische resten. Het woonhuis oogt gesloten maar opent zich naar de zon en de rivier, met uitzicht op de Sint Janskathedraal. Voor passanten zijn de exotische hemelbomen in de omsloten tuin een belevenis op straat. Met de sloop van het vroegere Groot Ziekengasthuis aan de Zuid-Willemsvaart is maar liefst 5 hectare bouwgrond vrijgekomen.

Villa - Noord-Brabant

Oud en nieuw worden verenigd in het exterieur van deze villa. De rieten kap, de schoorstenen, de gevelbanden van grijs natuursteen en de eikenhouten details geven de woning een klassieke uitstraling. “De belangrijkste eis van de bewoners was dat zij het eikenhout van hun eigen bedrijf in de gevels van hun woning wilden integreren. De moderne touch komt naar voren in de hoogstaande afwerking van het exterieur. De grote, hoge raampartijen en eikenhouten deuren in zwarte kozijnen, de witte gevels en het strakke lijnenspel voorzien deze villa van een eigentijdse flair.

Villa - Rosmalen

Deze villa in Rosmalen is een eyecatcher op alle gebieden. De rietenkap, gebikte stenen en de zwarte aluminium kozijnen geven de villa een modern-landelijke boerderij-uitstraling. In het ontwerp van de woning zijn hoogteverschillen van meer dan twee meter verwerkt. Aan de voorzijde lijkt de woning een normale hoogte te hebben. De verrassing bevindt zich aan de achterzijde, waar een hoogte is gerealiseerd van maar liefst tien meter. Op elke plek in de omvangrijke villa ervaar je een gevoel van rust en ruimte. Het interieur is op sublieme wijze verbonden met de natuur rondom de woning door de grote raampartijen.

Villa Halo - Teteringen

Halo is het ontwerp voor een moderne eigentijdse villa in Teteringen vlakbij Breda. De ruimte, het zicht en de combinatie tussen strak en functioneel en warm zijn in iedere ruimte doorgevoerd. De strakke voorgevel met donkere kaders, getint glas en wit stucwerk oogt als een decor. Het is groots en ingetogen tegelijk. 

Penthouse Servatiuskerk - Wijbosch

Uniek wonen in dit stijlvolle penthouse in voormalige kerk. De voormalige Servatiuskerk in Wijbosch is in 2017 compleet omgebouwd in diverse woningen en appartementen, genaamd De Beukenhof, met behoud van het authentieke, kenmerkende karakter van een kerk. Het penthouse voldoet aan alle eisen van deze tijd en is luxe en smaakvol afgewerkt. Het appartement is gelegen op de tweede, derde en vierde verdieping en beschikt over veel ruimte en lichtinval door de hoge plafonds, vide, grote schuifpui met raampartij en authentieke glas-in-loodramen. De woonkamer, de moderne keuken met kookeiland en het balkon bieden een weids uitzicht.

Oriental Merchant - Oss

Nieuwbouw van distriburiecentrum voor Oriental Merchant te Oss. Het betreft 2.900 m2 kantoor, 27.235 m2 warehouse en expeditie en 3.320 m2 mezzanine. Oriental Merchant heeft haar hoofdkantoor in Hong Kong en is gespecialiseerd in het invoeren van Aziatische voedingsmiddelen zoals rijst en noodles, soya’s, kruiden en sauzen. Die levert het bedrijf onder meer aan horecazaken en supermarkten. De Aziatische voedingsgroothandel verruilt Zaltbommel voor vijf hectare grond op Vorstengrafdonk in Oss.

The Anthony Hotel - Utrecht

Aan de Kanaalstraat is een groot hotel geopend. In het monumentale voormalige Antoniusklooster is The Anthony te vinden: een restaurant, bar en hotel. Het St. Antoniusklooster werd samen met de Sint-Antoniuskerk, dat aan de overkant van de Kanaalstraat ligt, aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd. Het was een schoolgebouw voor de kinderen van de veelal katholieke arbeidersgezinnen in Lombok. Het klooster werd sinds 2001 gebruikt door zorginstelling Careyn als verzorgingshuis voor dementerende ouderen. 

Villa

Een prettige samenwerking met Bouwbedrijf van Dinther uit Schaijk heeft geleid tot een project om trots op te zijn! Deze schitterende villa is ontworpen door LA Architecten uit Veghel. Het zeer goed doordachte ontwerp met een grote rieten kap, met daaronder verschillende open, gesloten en semi-transparante volumes is het concept van dit ontwerp. De villa zit vol contrast tussen open en gesloten, maar ook zijn contrasten aanwezig in het kleur- en materiaalgebruik. 

Patiowoning Reeshof - Tilburg

Een patiowoning in de Tilburgse wijk De Reeshof met veel aandacht voor ruimtelijkheid, geluid, privacy, materialisering en detaillering. Vanwege de vrije ligging is er veel aandacht besteed aan privacy. De meeste ramen in de buitengevels zijn smal, zodat er wel licht binnenkomt , maar je niet direct naar binnen kijkt. 

Nedinsco - Venlo

De Nedinscofabriek aan de zuidkant van het centrum van Venlo is in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd volgens de principes van de Nieuwe Zakelijkheid. Anno 2013 is het na een grondige renovatie en transformatie een broedplaats voor nieuwe bedrijvigheid. Met name mediabedrijven hebben hun intrek genomen in het witgestucte complex, dat mede dankzij zorgvuldig gekozen aluminium kozijnen voldoet aan de hedendaagse eisen.

Basisschool Reigerlaan - Eindhoven

In Eindhoven heeft begin 2017 de vernieuwbouwde basisschool aan de Reigerlaan opnieuw haar deuren geopend. De basisschool kampte al geruime tijd met ruimtegebrek. Daarnaast was er behoefte om het programma uit te breiden met een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gymzaal, aula en peuterspeelzaal. Om dit mogelijk te maken, is op de oude binnenplaats van de school een uitbreiding gerealiseerd.

Fortwachterswoning - Poederoijen

Op de plek van een voormalige fortwachterswoning aan de noordelijke Maasoever bij Poederoijen bouwde TM2 architecten een nieuwe brasserie met bovenwoning. De nieuwbouw staat op exact dezelfde locatie en heeft vergelijkbare contouren. De gevels zijn met hout bekleed en grote vensters bieden volop uitzicht over het fort, de Maas, de dijk en de uiterwaarden.

Yogacentrum Zen Natuurlijk - Wijbosch

Het Yogacentrum Zen Natuurlijk is gelegen in Wijbosch, in het buitengebied van Schijndel. De natuur is hier overal voelbaar. In de prachtige en groene omgeving kom je volledig tot rust. De toegepaste materialen zijn hout, glas en aluminium. De sedumbegroeiing voor het dakvlak maakt het geheel af. 

Villa Rotonda - Goirle

Traditionalisme en ambachtelijk modernisme. Het woonhuis in Goirle combineert de beide stromingen. Vanaf de straat doet het huis zich voor als traditioneel en gesloten, vanuit de tuin toont het zich open en modern. Op twee grote ramen na is het huis aan de straatzijde gesloten om de bewoners te beschutten tegen het drukke verkeer dat passeert over de aangrenzende rotonde. Dit verklaart ook de naam van het huis, Villa Rotonda.

Kindercampus Zuidas - Amsterdam

Kindercampus Zuidas biedt ruimte aan een basisschool, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en sporthal. Fact Architects en Hund Falk architecten maakten samen het ontwerp voor deze lichte, ruime en frisse school met een bruisend hart. Een open structuur van ruige houten delen in stalen kaders is geplaatst voor robuuste gevels met grote aluminium kozijnen en plaatmateriaal.

Kantoor Isah - Tilburg

Het kantoorpand van ISAH kenmerkt zich door scherpe lijnen, hoeken en verspringingen. Dit zorgt voor een levendig geheel en wordt versterkt door het reliëf van de raampartijen. Hier is ook bewust voor gekozen uit praktisch oogpunt. De schaduwwerking hiervan maakt zonwering deels overbodig. De combinatie van gevel, met de antracietkleurige keramische tegels, aluminium kozijnen en afwerking geven het geheel een tijdloze uitstraling.

Flat Batavierenweg - Nijmegen

Een ingrijpende renovatie van een van de flats aan de Batavierenweg in Nijmegen heeft van deze oude flat een prachtig eigentijds gebouw gemaakt. Deze zogenaamde sterflat stamt uit de jaren vijftig. Het is een van de eerste hoogbouwwerken in Nijmegen. Een indrukwekkende trap aan de buitenzijde heeft de flat een geheel andere uitstraling gegeven. D'n Boeij gebruikte het raam- en deursysteem CS 68 ter vervanging van de oorspronkelijke ramen met als resultaat een zeer strakke uitstraling.

Aartshertogenlaan - Den Bosch

Een monumentaal woongebouw uit de jaren 50, dat in eigendom is bij 32 verschillende eigenaren was dringend aan een algehele renovatie toe. Met name de oorspronkelijke stalen kozijnen en het enkele glas zorgden in de huidige tijd voor veel vocht-, tocht-, en geluidsproblemen. Na een uitgebreid onderzoek waarbij verschillende opties naast elkaar gelegd zijn en veel overleg met de gemeentelijke monumentencommissie.

Woonhuis - Molenhoek

Dit huis in Molenhoek zou met zijn verschillende niveaus en ligging ten opzichte van de tuin in geen enkele villawijk misstaan. Het is dan ook een absoluut referentieproject voor alle woonmagazines.

Aardwoning - Teteringen

De woning in Teteringen is gebouwd op een terp aan de rand van een bos in Noord-Brabant. De vormgeving van de woning is geinspireerd op de voorliefde van de opdrachtgever voor schilpadden. In het ontwerp is dan ook een schilpaddenverblijf onderdeel van het gebouw geworden.

Herenhuis - Berg en dal

Het ranke profiel van CS 38-SL zorgt er in dit monumentale woonhuis voor dat het huis ook na de renovatie dezelfde sfeer uitademt als voorheen. Dit onder meer omdat de bestaande glas-in-lood ruiten geïntegreerd werden in de aluminium profielen. Aluminiumbouw d'n Boeij verving alle houten kozijnen, ramen en deuren door aluminium.

Aluminiumbouw d'n Boeij
De Louwstraat 22
5374 CG Schaijk