Villa - Rosmalen


Bas van de Beek, eigenaar van aannemersbedrijf BEEK Bouwmeesters BV, voerde een briljant idee uit. Hij bouwde een huis waar hij met zijn gezin kan wonen en dat eveneens een showroom is voor klanten. Een project waarbij hij alle expertises en mogelijkheden van zijn team bundelde. Missie geslaagd. De showroomwoning in Rosmalen is een eyecatcher op alle gebieden. “We willen dat de klanten ervaren hoe alle disciplines die we aanbieden en alle mogelijke materialen samenkomen tot een uniek ontwerp: een droomhuis. Het is voor een klant soms best een uitdaging om door een tekening of losstaande elementen heen te kijken, om het eindresultaat écht te zien. Met onze showroomwoning maken we dat in één klap mogelijk”, vertelt Bas trots. Hij werkte het project uit met architectenbureau Van Boven Architecten uit Sint-Michielsgestel.
Verrassende hoogteverschillen
De rieten kap, (nieuw) gebikte stenen en zwarte aluminium kozijnen geven de villa een modern-landelijke boerderij-uitstraling. De schoorsteen is een eigen ontwerp van roestvrij gepoedercoat staal. Een rond gemetselde put vangt al het hemelwater op dat van de daken stroomt. Wat direct in het oog springt, is het verlaagde blok van zwart Fraké-hout dat aan de zijkant vaststaat aan het huis. Het is het kantoor van Bas, waar hij met zijn opdrachtgever vaak de puntjes op de i zet. In het ontwerp van de woning zijn hoogteverschillen van meer dan twee meter verwerkt. Aan de voorzijde lijkt de woning een normale hoogte te hebben. De verrassing bevindt zich aan de achterzijde, waar een hoogte is gerealiseerd van maar liefst tien meter doordat er optimaal gebruik is gemaakt van het kelderniveau. Er is in de woning een open vide gecreëerd van zeven meter hoog, van de woonkamer in de kelder tot aan de nok. Een zwarte trap aan de buitenzijde verbindt de tuin met het buitenterras, dat grenst aan de woonkeuken waar twee liftdeurhaarden zijn gerealiseerd.
Woonkeuken van Neolith
Zodra je de woning binnentreedt, loop je direct tegen het kantoor aan. Aan de rechterkant is de woonkeuken met kookeiland en strakke achterwand gesitueerd, opnieuw een eigen ontwerp en volledig in eigen beheer gemaakt. Bas: “De complete keuken is van Neolith. Deze keramische vloertegel werd eerst alleen gebruikt voor aanrechtbladen, maar wij hebben ook alle keukendeuren uit Neolith vervaardigd. Het is een slijtvast en duurzaam materiaal, dat extreem bestand is tegen krassen, hoge temperaturen, chemicaliën en UV-stralen.” De keuken is voorzien van alle moderne inbouwapparatuur. In het plafond zijn airspots geplaatst. Deze spots zijn aangesloten op de WTW-installatie en zijn in de hele villa verwerkt. Vanuit de keuken kijk je op de eetkamer met houtgestookte dubbelzijdige open haard. De ruimtes zijn enigszins afgescheiden door eiken spanten waar de aluminium kozijnen tussen zijn gemaakt. Toch voelen de ruimtes als één geheel: een functionele en gezellige woonkeuken. De achterzijde van de open haard uit de woonkeuken annex eetkamer verwarmt het buitenterras, dat bij de keuken getrokken kan worden door de terrasdeuren te openen. De stalen trap aan het buitenterras leidt naar de tuin met jacuzzi.
Kelder met een twist
Achter de strakke achterwand van de keuken bevinden zich de door BEEK Bouwmeesters gemaakte eikenhouten trappen naar de kelder en naar de eerste verdieping. De trap naar de kelder komt uit in de woonkamer. Bas: “Bij een kelder denk je al snel aan een donkere ondergrondse ruimte, maar hier hebben we een kelder met een toffe twist gecreëerd.” De grote raampartijen laten voldoende daglicht binnen en de vide van zeven meter hoog geeft een prachtige zichtlijn naar boven waar de verlichte eiken spanten te zien zijn. De loungebank is op een wit eikenhouten podium geplaatst van twintig centimeter hoog. Op deze manier kijk je buiten over de tuin heen in plaats van ertegenaan. Tegenover het bankstel is een opstelling gemaakt met een XXL-gashaard met daarboven een groot scherm. Via een beamer zit je hierdoor eerste rij bij de in-house bioscoop.”
Master bedroom: intieme setting
Op de eerste verdieping vind je verschillende slaapkamers, badkamers en een separaat toilet. Bij de kinderslaapkamer is er in een loze ruimte boven de trap een kleine badkamer met wastafel en douche gemaakt. Tussen de twee slaapkamers ligt een logeerkamer. Aan het einde van de gang is de master bedroom met walk-in closet en een grote badkamer. Ook in de master bedroom is de modern-landelijke boerderijsfeer prachtig doorgevoerd met de combinatie van eikenhouten spanten, strakke wit gestucte muren, grijze gietvloeren en donkere meubels.
Achter de zwarte met leer behangen wand ligt de walk-in closet van waaruit je de ruimte badkamer inloopt. De badkamer is voorzien van een regendouche, dubbele wastafels en vrijstaand ligbad met uitzicht op de voortuin.
Verbindende elementen
Op elke plek in de omvangrijke villa ervaar je een gevoel van rust en ruimte. Het interieur is op sublieme wijze verbonden met de natuur rondom de woning door de grote raampartijen en diverse sfeervolle zitplekken. Vanuit de verschillende ruimtes geniet je telkens weer van een adembenemend uitzicht, prachtige zichtlijnen en verrassende hoeken. BEEK Bouwmeesters vervaardigde de woning compleet in eigen beheer. Het bedrijf creëerde ook het lichtplan én alle vaste interieurstukken op elke verdieping. Van de inbouwkasten, wand- en badkamermeubelen tot de spiegelkasten, eiken spanten, taatsdeuren en aluminium kozijnen. De eikenhouten uitvoeringen van mat wit tot natuurlijk middenbruin in combinatie met de zwarte en witte afwerkingen geven de villa een stijlvolle, authentieke uitstraling. De energieneutrale villa is voorzien van in eigen beheer gemaakte warmtepompen en zonnepanelen en is volledig geschakeld op een domoticasysteem, uiteraard ook in eigen beheer gemaakt door BEEK Bouwmeesters.


Aannemer: BEEK Bouwmeesters - Rosmalen
Architect: van Boven Architecten - Sint-Michielsgestel
Fotografie: Jaro van Meerten, The Art of Living 
Tekst: Birgitta van der Linden, The Art of Living

Aluminiumbouw d'n Boeij
De Louwstraat 22
5374 CG Schaijk