Op steenworp afstand van de Markt, waar vroeger de koeien werden verhandeld en op de Binnendieze kleine bootjes de goederen aanvoerden, is een bijzondere stadsvilla gecreëerd. De villa staat gebroederlijk naast de oude toegangspoort tot het Gasthuiskwartier en is een stevig statement in de oude binnenstad van Den Bosch. De strakke vormen, de louvre-zonwering, de uitsparingen in het metselwerk, eigenlijk fascineren alle onderdelen en vergeet je dat je in Nederland bent. Stap binnen in deze stadsvilla en laat je meenemen door het verhaal achter de vorm. Verwondering gegarandeerd.
Rondom de tuin en de stadsvilla is een muur van twee meter gemetseld die naadloos in de stadsvilla opgaat. Aan een kant in een zachte boog gemetseld met aan de buitenzijde een geïntegreerd bankje waar je even kunt zitten. De muur staat op pootjes, want de paalfundering is met zorg om de wortels van de drie oude bomen heen gemaakt. Als je langs de muur loopt wil je weten wat zich achter de muur bevindt. Maar je hoeft niet echt alles in een keer te zien.
Het prachtige metselwerk is van handgemaakte Kolumba-steen, op kleur in twee verschillende tinten gebakken en wereldberoemd door zijn dunne en lange formaat. Er is een extra dikke voeg van 18 millimeter toegepast. De stadstuin is een fijne plek, koel door het bladerdak. De vensteropening naar de Binnendieze loopt door van de tuin naar de living. De kademuur loopt door naar binnen bij het opgegraven keldertje. De entree wordt gemarkeerd door een stevige stoepplaat, de brievenbus is gebakken in steen. Als je in de woonkeuken staat, of op de brede vensterbank zit en naar buiten kijkt, wordt je blik als vanzelf naar het water getrokken. Een immer bewegend schilderij. De living met woonkeuken is 12,5 bij 7 meter en is echt het hart van de stadsvilla. Door het grote raam is er continu contact met het water en de binnentuin. Het hoofdvolume heeft een hoogte van 11 meter en boven de living is op de eerste verdieping de masterbedroom gesitueerd. Op de tweede verdieping bevinden zich de overige slaapkamers. Bij de kademuur is er gekozen voor een Kolumba-steen die vlak bij de oorspronkelijke kleur van de kademuur ligt. De villa is licht zacht-grijs, zoals het Kolumba Museum in Keulen, vandaar de naam. Door het contrast ontstaat de harmonie.
Vanuit de hal verbindt de gedraaide trap in antraciet de verdiepingen met elkaar. Het is echt een eyecatcher. De massief houten leuning draagt de traptreden van 12 millimeter staal. Het verbindt alle verschillende kamers met elkaar, die allemaal heerlijk veel ruimte en een balkon hebben, en bovendien hun eigen signatuur.